MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Bij AtéCé Graphic Products staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) centraal. Dat geldt niet alleen voor onze commerciële activiteiten (Profit). Wij houden ook rekening met de effecten van ons werk op het milieu (Planet) en hebben oog voor menselijke aspecten binnen en buiten ons bedrijf (People). Daar is onderstaand initiatief van Jurgen Bekker, dat wij van harte ondersteunen, een mooi voorbeeld van.

Topprestatie!

Team Squadra Grafica heeft tijdens Stevio for Life – letterlijk – een topprestatie geleverd. 14 atleten – waaronder onze accountmanager Jurgen Bekker – hebben tijdens dit evenement vanuit het Italiaanse Bormio de 2758 meterhoge Stelvio-pas bedwongen. Los van de sportieve prestatie heeft het team meer dan 50.000 euro voor onderzoek naar kanker opgehaald. In totaal werd er tijdens Stelvio for Life meer dan een miljoen euro voor het goede doel opgehaald. Chapeau voor alle sportievelingen en Team Squadra Grafica in het bijzonder!

Enorm bedankt

Jurgen Bekker: ‘Graag wil ik – namens mijn teamgenoten van Squadra Grafica – iedereen enorm bedanken voor de sponsorbijdragen en andere vormen van support, helemaal TOP! De keuze om voor de derde keer te kiezen voor een goed doel, dat strijdt voor een overwinning op kanker, was niet moeilijk. Deelnemen aan Stelvio for Life betekent afzien. Dat is wat kankerpatiënten ook doen als zij vechten tegen hun ziekte. Dat intrigeert mij enorm, omdat ik mijn gevecht tegen de hoogtemeters als een gezonde sporter kan aangaan. Die keuze hebben mensen die aan kanker lijden niet. Voor de strijd die zij moeten leveren om te overleven, heb ik diep respect.’

Stelvio for Life

Stelvio for Life is een jaarlijks terugkerend event waarbij deelnemers de Stevio-pas te voet of per fiets beklimmen. Het ingezamelde geld wordt gebruikt om gepersonaliseerde behandeling tegen kanker een stap dichterbij te brengen. Deze stichting heeft als doel geld in te zamelen voor onderzoek naar persoonlijke, op de individuele patiënt en diens specifieke tumorkenmerken toegespitste behandeling van kanker.

AtéCé Wielertoertocht

Jurgen Bekker werkt al ruim 20 jaar bij AtéCé Graphic Products. Hij is als accountmanager verantwoordelijk voor de relaties in Noord en Oost Nederland. In zijn vrije tijd is Jurgen een echte wielerliefhebber en trekt er regelmatig op zijn racefiets in de Achterhoek op uit. Eén keer per jaar combineert hij zijn werk met zijn hobby. Hij is namelijk de grote inspirator en organisator van de populaire AtéCé Wielertoertocht. Dit relatie-evenement is uitgegroeid tot een echte klassieker en wordt dit voorjaar voor de zevende keer gereden. De vaste start- en finishplaats is bij Uitspanning ’t Peeske in het Gelderse Beek. Van daaruit voert de toertocht richting en door de prachtige Rijnvallei en over de pittige heuvels rondom Emmerich. Er is ieder jaar meer belangstelling voor de AtéCé Wielertoertocht.

Fotoalbum 2023

Fotoalbum 2022 Fotoalbum 2021

Fotoalbum 2019 Fotoalbum 2018

Fotoalbum 2017 Fotoalbum 2016

Alle beelden zijn gemaakt door Giuseppe Toppers | Danto

Vrijdag 19 april 2024 | Start & Finish: Uitspanning ’t Peeske | Beek [GLD]

De AtéCé Wielertoertocht wordt gesponsord door:

Stelvio for Life 2023

Na de editie van 2022 koos Jurgen er opnieuw voor om Stelvio for Life 2023. te rijden. Ook dit keer als lid van Team Squadra Grafica, dat ten opzichte van vorig jaar was uitgebreid tot 14 atleten. Dat kwam ook de sponsorinzameling ten goede. Er werd dit keer meer dan 50.000 euro voor onderzoek naar kanker opgehaald.

Jurgen heeft vorig jaar op 3 september 2022 als lid van team Squadra Grafica de XL versie van Stelvio for Life volbracht. Dat houdt in dat Jurgen de Stelvio-pas twee keer op en ook weer af gefietst is. En dat onder kletsnatte omstandigheden. Naast de sportieve topprestatie heeft Jurgen meer dan 3.000 euro voor het goede doel ingezameld. Het team heeft in totaal ruim 20.000 euro aan sponsoring en donaties bijeengebracht.

Speciaal voor deze gelegenheid reed team Squadra Grafica in shirts met daarop de sponsornamen.


In de zomer van 2021 heeft Jurgen solo en met succes deelgenomen aan Tour for Life 2021. In acht dagen tijd fietste hij vanuit het Italiaanse skidorp Bardoneccia in Piëmont over de Alpen naar de finish op de Cauberg in Valkenburg. Ruim 1.300 kilometer en maar liefst 19.000 hoogtemeters. In totaal is er bijna 1,2 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar kankertherapie in het Erasmus MC Kanker instituut. Terecht waren alle collega’s van en betrokkenen bij AtéCé heel trots op Jurgen en dat werd zichtbaar gemaakt op een muurdecoratie met de alleszeggende kreet: ‘Jurgen, je bent onze held!’