NIEUWSBERICHTEN

NIEUWSBERICHT

Europese JWEI primeur voor Spirit Packaging Premedia

Mattijs Mennens (rechts) en Bernard van Stegeren van AtéCé toosten op de komst van de nieuwe JWEI flatbed digitale grootformaat snijplotter
Beeld Giuseppe Toppers | Danto

Bij Spirit Packaging Premedia GmbH in Würselen (Duitsland) heeft AtéCé Graphic Products onlangs een JWEI flatbed digitale snijplotter op het formaat 3.100 x 2.100 mm geïnstalleerd. Het is de eerste installatie, door AtéCé, van een JWEI grootformaat snijplotter met deze afmetingen in Europa.

‘Onze productiecapaciteit en flexibiliteit zijn met de komst van de JWEI aanzienlijk vergroot’, zegt COO Mattijs Mennens. ‘Wij zijn een net over de Nederlands – Duitse grens gevestigd reprohuis en maken op onze nieuwe aanwinst voor drukkerijen voornamelijk clichés voor flexo-industrie. We hebben voor dit model gekozen vanwege de hoge productiviteit en afmetingen, zodat wij ook het grootste formaat flexo-platen tot 3.000 mm kunnen snijden. Onze JWEI is uitgerust met een automatische rollen afwikkel unit. Hierdoor kunnen we doorlopend verschillende jobs produceren. Dat werkt zeer efficiënt. De plotter werkt grotendeels zelfstandig. Voorafgaande aan de investering in de nieuwe JWEI flatbed snijplotter waren wij op zoek naar een ‘echt productiebeest.’ Nou die hebben we gevonden. De JWEI maakt hier overuren.’

Over AtéCé Graphic Products

AtéCé Graphic Products produceert in eigen huis op verschillende locaties perschemie, dispersie- & UV lakken, rubberdoeken, lakdoeken, lakplaten, onderlegmaterialen en wasdoekrollen. Deze worden onder eigen merknamen of onder private labels op de (internationale) markt gebracht.

In licentie worden – exclusief voor AtéCé en volgens eigen specificaties – NOVA offsetplaten en Deutsche Druckfarben drukinkten bij gespecialiseerde fabrikanten geproduceerd. Deze worden in de Benelux, Duitsland en wereldwijd via een dealernetwerk gedistribueerd.

Ook beschikt AtéCé over een Ink Application Center met een professioneel geoutilleerd laboratorium met state-of-the-art apparatuur voor het testen van drukinkten. Hier is ook de speciale mengservice voor offset- en flexo-inkten ondergebracht.

AtéCé levert als totaalleverancier nagenoeg alles voor prepress en press in offset én in flexo. Naast het leveren van grafische verbruiksmaterialen, vertegenwoordigt AtéCé een aantal grafische merken. In Nederland is AtéCé exclusief dealer van Komori offsetdrukpersen. Voor de Benelux en Duitsland is AtéCé exclusief distributeur van NOVA CTP-oplossingen en JWEI digitale snijoplossingen.


MEER INFORMATIE

Bernard van Stegeren, Product Specialist JWEI
+31 6 13 92 20 57  |  bvanstegeren@atece.nl