+31 251 31 91 09


  • slide1.jpg
  • slide-pand-alkmaar.jpg
  • slide2.jpg

Samenwerking Igepa en AtéCé voor levering van grafische verbruiksmaterialen op Belgische markt
NIEUWSBERICHT

Samenwerking Igepa en AtéCé voor levering van grafische verbruiksmaterialen op Belgische markt

Het management van de joint venture met als thema: ‘samen sterker, sterker samen.’ (vlnr) Dirk Salens (Igepa), Bert Schelhaas (AtéCé), Serge De Crits (Igepa) en Remco Smit (AtéCé).

Igepa Belux N.V. uit Aalter (B) en AtéCé Graphic Products uit Uitgeest/Alkmaar (NL) gaan in de vorm van een joint venture een samenwerking aan voor de levering van grafische verbruiksmaterialen op de Belgische / Luxemburgse drukkerijmarkt. ‘AtéCé is al 43 jaar producent van onder andere perschemicaliën, dispersie- & UV lakken en is Europees marktleider in het confectioneren van rubberdoeken en wasdoekrollen’, zegt Igepa CEO Dirk Salens. ‘Op de Nederlandse markt is AtéCé als leverancier van offsetplaten en een compleet programma grafische supplies zeer succesvol. Ook op de exportmarkt groeit AtéCé jaar op jaar en levert naar meer dan 80 landen wereldwijd.’

‘AtéCé is voor ons dé partner die ons op onze lokale BeLux markt verder kan helpen’, vervolgt Serge De Crits, Sales Director Graphical Communication bij Igepa Belux. ‘Er komt bij het leveren van grafische verbruiksmaterialen meer kijken, dan je in eerste instantie zou denken, is onze ervaring. AtéCé beschikt op dat gebied over alle productkennis en technische specialisten, die dagelijks bij drukkerijen op de vloer komen. Dat zijn belangrijke pijlers in onze joint venture. Daar kunnen wij voor onze klanten volledig een beroep op doen. Bovendien heeft AtéCé een compleet productgamma aan grafische verbruiksmaterialen. Dat bevat alles dat nodig is om kwaliteitsdrukwerk te maken.’

Bert Schelhaas, managing director van AtéCé Graphic Products: ‘Dat is precies het uitgangspunt om van onze joint venture een succes te maken. Onze kennis en praktijkervaring zijn daarin een belangrijke toegevoegde waarde. Wij gaan Igepa en haar klanten ondersteunen om onze grafische kwaliteitsproducten optimaal in te zetten. Dat doen we met een compleet programma grafische supplies tegen een optimale prijs-/prestatie verhouding én met technische kennis en support. Igepa is de marktleider van de Belgische grafische industrie. We gaan onze sterke punten combineren met Igepa’s commerciële en logistieke slagkracht.’

‘Dat betekent dat de rechtstreekse verkoopactiviteiten van AtéCé worden overgedragen aan Igepa Belux’, vult Remco Smit, verkoopdirecteur Benelux van AtéCé aan. ‘Dat doen we als één team waarin klantcontacten en productkennis hand in hand gaan. Zodoende maken we optimaal gebruik van elkaars sterktes. Daar gaan de klanten van Igepa gegarandeerd hun voordeel mee doen.’

Dirk Salens tenslotte: ‘Wij hebben veel vertrouwen in deze nieuwe joint venture en zijn ervan overtuigd dat wij daardoor onze grafische klanten nog beter kunnen bedienen. Of zoals wij dat zeggen: “Igepa Belux en AtéCé Graphic Products zijn samen sterker en sterker samen!”

Over Igepa Belux

Igepa is een gespecialiseerde totaalleverancier van alle producten voor de markt van grafische communicatie en VisCom; van kantoorpapier, verpakkingsproducten en hygiëneartikelen. Igepa telt 290 werknemers, realiseert een omzet van 160 miljoen euro en is actief in België en Luxemburg en behoort tot de Duitse Igepa Group, vertegenwoordigd in 29 landen. Igepa beheert de totale flow: van voorraad in eigen magazijnen, bestelling, tot en met de levering door eigen vrachtwagens. De focus ligt op verkoop met service.

Over AtéCé Graphic Products

AtéCé Graphic Products werd in 1977 opgericht. Het is een echt familiebedrijf gebleven en heeft zich ontwikkeld tot een onafhankelijke, internationale speler op de markt. AtéCé exporteert naar meer dan 80 landen wereldwijd. AtéCé produceert in eigen huis in Uitgeest grafische verbruiksmaterialen zoals dispersie- & UV lakken en perschemicaliën. Ook beschikt AtéCé over een grote productiefaciliteit in Alkmaar waar rubberdoeken, stripplaten, droge en geïmpregneerde wasdoekrollen geconfectioneerd worden. Daarnaast worden drukinkten van het eigen merk Deutsche Druckfarben en Nova Offsetplaten volgens eigen receptuur en specificaties in licentie geproduceerd. AtéCé levert nagenoeg alles voor prepress en press.


MEER INFORMATIE

Igepa Belux
Serge De Crits, Sales Director Graphical Communication  |  +32 9 325 45 45  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AtéCé Graphic Products
Remco Smit, Verkoopdirecteur Benelux  |  +31 251 31 91 09  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Klik hier voor onze leveringsvoorwaarden  |  KvK 35023052  |  Privacy Statement AtéCé Graphic Products