+31 251 31 91 09


  • slide-pand-alkmaar.jpg
  • slide2.jpg
  • slide1.jpg
MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Bij AtéCé Graphic Products staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) centraal. Dat geldt niet alleen voor onze commerciële activiteiten (Profit). Wij houden ook rekening met de effecten van ons werk op het milieu (Planet) en hebben oog voor menselijke aspecten binnen en buiten ons bedrijf (People). Daar is onderstaand initiatief van Jurgen Bekker, dat wij van harte ondersteunen, een mooi voorbeeld van.

Tour for Life 2021

In 2021 gaat Tour for Life – de achtdaagse wielerkoers van Italië naar Zuid Limburg – hopen wij wel door. Onze accountmanager Jurgen Bekker is volop in voorbereiding om volgend jaar zomer de 1.300 kilometers en meer dan 19.000 hoogtemeters op zijn racefiets te overbruggen. De start is op 29 augustus 2020 in de Italiaanse wintersportplaats Bardoneccia. De Finishlijn wordt getrokken in Zuid Limburg. Die hoopt Jurgen op 5 september 2021 te passeren. Behalve voor een mega sportieve prestatie, zet hij zich ook in voor het goede doel het Daniel den Hoed Fonds.

Sponsorbedragen blijven staan

Omdat de editie van 2020 door de coronamaatregelen niet doorging, zijn alle eerder binnengekomen sponsorbedragen van particulieren en zakelijke relaties – net als de logo’s op het wielershirt – voor 2021 blijven staan. Relaties die Jurgen willen sponsoren – maar dat nog niet gedaan hebben – kunnen dat nog steeds doen en helpen om de opbrengsten voor het Daniel den Hoed Fonds nog hoger te maken.

AtéCé Wielertoertocht

Jurgen Bekker werkt al meer dan 17 jaar bij AtéCé Graphic Products. Hij is als accountmanager verantwoordelijk voor onze relaties in Noord en Oost Nederland. In zijn vrije tijd is Jurgen een echte wielerliefhebber en trekt er regelmatig, op zijn racefiets, in de Achterhoek op uit. Eén keer per jaar combineert hij zijn werk met zijn hobby. Hij is namelijk de grote inspirator en organisator van de AtéCé Wielertoertocht. Dit relatie-evenement is uitgegroeid tot een echte klassieker. De toertocht wordt normaal gesproken ieder voorjaar gehouden, maar is door de coronacrisis dit jaar nog niet verreden. De vaste start- en finishplaats is bij Uitspanning ’t Peeske in het Gelderse Beek. Van daaruit kunnen de deelnemers kiezen voor een tocht over verschillende afstanden door de prachtige omgeving van het Montferland, de Achterhoek en de Veluwe. Er is ieder jaar meer belangstelling voor de AtéCé Wielertoertocht.

Steentje bijdragen

Terug naar Jurgen. Wat beweegt hem om deel te nemen aan Tour for Life? Jurgen: ‘Daar zijn meerdere redenen voor. Om te beginnen de sportieve uitdaging, maar zeker ook het goede doel achter dit initiatief. Teveel en te vaak word ik in mijn omgeving en bij klanten geconfronteerd met de gevreesde ziekte die kanker heet. Door deelname aan Tour for Life draag ik m’n steentje bij omdat de opbrengsten naar het Daniel den Hoed Fonds gaan. Dat fonds zet zich in voor onderzoek naar persoonsgerichte kankertherapie voor volwassenen. Dat gebeurt in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam, het grootste kankerinstituut van Nederland.’

Deelnemen is afzien

Jurgen: ‘Deelnemen aan Tour for Life betekent afzien. Dat is wat kankerpatiënten ook doen als zij vechten tegen hun ziekte. Dat interigreert mij enorm, omdat ik mijn gevecht tegen de kilometers en de hoogtemeters als een gezonde sporter kan aangaan. Die keuze hebben mensen die aan kanker lijden niet. Voor de strijd die zij moeten leveren om te overleven heb ik diep respect. Dat motiveert mij extra om aan deze bijzondere toertocht van Italië naar Nederland deel te nemen.’

Van Bardoneccia naar Sittard

Tour for Life start in augustus 2021 in het Italiaanse skidorp Bardoneccia in Piëmont en vertrekt van daaruit naar de Franse Alpen. Op dag twee staat de koninginnenrit op het programma met meer dan 3.400 hoogtemeters. Na de Alpen gaat de tocht door de Jura, de Franse en Waalse Ardennen en de Belgische voerstreek richting Zuid Limburg. Daar wordt gefinisht en ook het eindbedrag van de sponsoractie bekend gemaakt.

Tour for Life

Start: Bardoneccia – Italië

Zondag 29 augustus 2021

Aantal fietsetappes: 8

Lengte per etappe: 130 – 180 km

Totaal afstand: 1.300 km

Aantal hoogtemeters: 19.000 m

Finish: Zuid Limburg

Zondag 5 september 2021

Uitdaging groter

Jurgen: ‘Je neemt als solorijder deel aan de tocht, maar onderweg vind je snel aansluiting bij fietsmaten, die qua sterkte bij je passen. Met elkaar heb je één doel voor ogen, om heelhuids naar de finish te rijden en om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Daniel den Hoed Fonds. Ik kijk er enorm naar uit en ben zeer gemotiveerd om Tour for Life te rijden. Eerder reed ik voor KiKa van Groningen naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De combinatie van een sportieve prestatie leveren en je inzetten voor een goed doel bevalt mij wel. Dat ga ik in de zomer van 2020 weer doen, alleen is de uitdaging dan wel een stuk groter. Ik heb er zin in!’

Sponsormogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om Jurgen te sponsoren en hem te helpen het streefbedrag binnen te halen. Er is een speciale webpagina waar op staat hoe dat werkt. Er is al een mooi bedrag aan donaties binnen.Meer weten?
Mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 22 74 71 17

‘Voor de strijd die kankerpatiënten moeten leveren om te overleven heb ik diep respect’

Klik hier voor onze leveringsvoorwaarden  |  KvK 35023052  |  Privacy Statement AtéCé Graphic Products